Subscribe:Posts Comments

Sunteti aici: Home » Noutati, Pentru iubitorii animalelor de companie » VACCINAREA LA CATEI SI PISICI

 

Clinica noastra foloseste gama de vaccinuri Nobivac produsa de Intervet Olanda.  Nou-nascutii primesc de la mamele lor, prin lapte, anticorpii care ii apara de imbolnaviri pana in jurul varstei de 6 saptamani. Dupa aceasta varsta ei raman descoperiti imunitar, vaccinarea fiind singura protectie pe care le-o putem asigura impotriva bolilor virale extrem de periculoase, deseori mortale.

Vaccinul administrat la varsta de 6 sapt, are eficienta la 20-30 % dintre subiecti din cauza faptului ca daca acesti caini mai au anticorpi din laptele matern, vor neutraliza vaccinul.

Abia incepand cu al 2-lea vaccin incepe sa se instaleze o imunitate mai solida care devine sigura la cca 14 zile de la al 3-lea vaccin.

La catei prima vaccinare se face la 6 saptamani : Parvo C (impotriva parvovirozei) sau Puppy DP (parvoviroza si jigodie), urmata de a-2a la 8 sapt: DHPL ( parvoviroza, jigodia, hepatita infectioasa, leptospiroza) si a 3-a la 11-12 sapt DHPPiLR (, parvoviroza, jigodia, hepatita infectioasa, parainfluienta, leptospiroza si rabia). Vaccinul antirabic se face la 12 saptamani.

La pisici primul vaccin se face la varsta de 2 luni; Tricat (impotriva panleukopeniei, rinotraheitei virale si calicivirozei virale feline), urmat  de al 2-lea la 3 luni; Tricat si Antirabic.

© 2011 Biovet · Subscribe:PostsComments ·