Urmare unui vis mai vechi, dintr-o epoca in care a avea grija de animale de companie reprezenta o “ramasita burgheza”, la relativ scurt timp dupa Revolutie, am reusit sa infiintam o unitate medicala veterinara, numita la aceea ora Centru Medical Veterinar. Era prima unitate medicala veterinara particulara aparuta in Bucuresti. Evenimentul a fost marcat de prezenta unor cadre didactice si a Decanului Facultatii de Medicina Veterinara Bucuresti; bineinteles, cateva canale de televiziune si posturi de radio au fost si ele prezente, pentru a marca premiera din domeniul sanitar-veterinar, destinat ingrijirii animalelor de companie.

Unitatea medicala, care urma sa devina Clinica Biovet, asa cum o cunoastem astazi, era proiectata dupa modelul si functionalitatea unei clinici umane si corespunde si acum unor standarde medicale moderne, ce au in vedere necesitatile pacientilor nostri, dar si confortul si necesitatile personalului medical angajat. Pe scurt, Clinica cuprinde doua cabinete pentru consultatii, doua spatii de asteptare (catei-pisici), un spatiu pre-operator, o sala de chirurgie, precum si diferite spatii-anexa, printre care un grup sanitar. Tot la parter, clinica este dotata cu o unitate nucleara pentru diagnostic, aparatura ce a fost digitalizata recent. Demisolul cuprinde spatii generoase destinate tratamentelor, perfuziilor, transfuziilor etc. si tot la acest nivel cladirea cuprinde spatii de igiena si administratie interna, pe care forurile  si regulamentele noastre le considera obligatorii pentru buna si corecta functionare a unitatii medicale. Etajul intai cuprinde o farmacie si un pet shop, un laborator pentru analize, precum si o cosmetica canina si felina. Alte spatii anexa si un alt grup sanitar se regasesc si la etajul intai.

O preocupare permanenta a conducerii Clinicii a fost aceea de a asigura o pregatire corespunzatoare personalului medical angajat, motiv pentru care medicii nostri studiaza diverse specializari medicale, pentru a putea cuprinde aspectele cele mai diverse ale patologiei zoo veterinare. Al doilea obiectiv important al nostru a fost si este acela de a beneficia de posibilitatile de diagnostic si de terapie pe care numai o aparatura performanta si moderna le pot asigura. In aceasta ordine de idei, in afara radiologiei digitale pe care o avem, Clinica Biovet dispune si de un ecograf performant, un aparat de anestezie cu respiratie asistata, aparatura de monitorizare ATI, bisturiu electric, aparat pentru detartraj cu ultrasunete, laser fizioterapic etc. Pentru a completa paleta de servicii, am infiintat si o ambulanta veterinara cu functionare non stop.

Dincolo, insa, de toate aceste aspecte, importante si necesare, indiscutabil sta atitudinea personalului medical fata de pacientii nostri necuvantatori, precum si fata de stapanii acestora, iubitorii de animale, in general. Misiunea noastra, asumata prin profesia careia ne-am dedicat, face ca sufletul nostru sa fie deschis la suferintele si necesitatile iubitilor nostri pacienti, animale ce nu pot vorbi, dar care au un suflet mai sensibil si mai receptiv uneori decat al nostru, al oamenilor. Faptul ca, de-a lungul istoriei, acesti prieteni necuvantatori ne-au stat aproape, ne-au ajutat, ne-au bucurat  si ne-au implnit sufletul, a creat o legatura trainica ce depaseste valentele utilitariste si domestice comune.

Traim bucuria de a exercita o profesie nobila, dar si pe aceea de a o impleti cu pasiunea si afectiunea noastra pentru lumea animala, pentru animalele de companie in special. Este datoria noastra, a medicilor veterinari, de a evidentia latura sufleteasca si valentele spirituale ale lumii animale, care, alaturi de lumea plantelor si de Om, intregeste frumusetea si perfectiunea Creatiei!

Dr. Adrian Victor Sufaru