http://biovet-impex.ro Wed, 12 Sep 2018 06:29:35 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Clinica Biovet angajează medic veterinar și tehnician veterinar http://biovet-impex.ro/clinica-biovet-angajeaza-medic-veterinar-si-tehnician-veterinar/ http://biovet-impex.ro/clinica-biovet-angajeaza-medic-veterinar-si-tehnician-veterinar/#respond Tue, 24 May 2016 08:15:24 +0000 http://biovet-impex.ro/?p=119 […]]]>

Clinica veterinară Biovet angajează medic veterinar cu experiență minim 2 ani. Următoarele specializări: medicină internă, cardiologie, neurologie, constituie un avantaj pentru medicul aplicant.

Oferim un cadru de lucru profesionist alături de o echipă de medici formată în a raspunde și celor mai exigente provocări ale medicinei veterinare.

Persoanele care doresc să aplice sunt rugate să trimită un CV-ul la adresa de mail: resurse.umane@biovet-impex.ro

Persoană de contact: Lucian Botezatu

Telefon: 0746.768.173


Clinica veterinară Biovet angajează urgent un tehnician veterinar. Dorim angajarea unei persoane cu experiență în domeniul animalelor de companie, dar nu excludem în cadrul procesului de recrutare și selecție și persoanele fără experiență aflate la început de drum în medicina veterinară (studenți an 3-4-5).

Dorim o persoană serioasă, capabilă să înțeleagă importanța muncii depuse, o persoană organizată, obișnuită să execute manoperele cerute la un nivel cât mai ridicat de calitate.

Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV-ul la adresa: resurse.umane@biovet-impex.ro

Persoană de contact: Lucian Botezatu

Telefon: 0746.768.173

]]>
http://biovet-impex.ro/clinica-biovet-angajeaza-medic-veterinar-si-tehnician-veterinar/feed/ 0
Avantajele tehnicii radiologice digitale in Medicina Veterinara http://biovet-impex.ro/avantajele-tehnicii-radiologice-digitale-in-medicina-veterinara/ http://biovet-impex.ro/avantajele-tehnicii-radiologice-digitale-in-medicina-veterinara/#respond Mon, 22 Feb 2016 08:34:17 +0000 http://biovet-impex.ro/?p=124 […]]]>

Tehnica de radiologie digitală prezintă o multitudine de avantaje față de radiologia clasică, dintre care, cea mai importanță o reprezintă calitatea imaginii radiologice. Imaginea radiologică obținută are rezoluție foarte mare și poate să fie prelucrată foarte ușor astfel încât valoarea diagnostică este maximă.

Avantajele investigației radiologice digitale:

  • Calitatea superioară a imaginilor obținute și posibilitatea de a evalua zone greu de examinat până la această tehnică, respectiv craniul sau organele cavitare;
  • Posibilitatea prelucrarii imaginilor în vederea creșterii acurateții diagnosticării;
  • Imaginea radiologică poate să fie înregistrată pe un CD / DVD, poate să fie trimisă prin email, astfel încă este mult mai ușor să trimitem investigațiile radiodiagnostice medicului curant;
  • Toate investigațiile radiologice ale unui pacient pot să fie arhivate, astfel încât intotdeauna există posibilitatea comparării aspectelor radiografice, avantaj important în special în evaluarea răspunsului posttratament sau postoperator. Pacientul nu va mai trebui să revină la control cu toate radiografiile anterioare, datorită posibilității de arhivare a imaginilor radiografice;
  • Imaginea este transmisă imediat în computerul atașat sistemului radiologic digital, fiind vizualizate astfel de medicul radiolog care poate să recomande sau nu alte incidente suplimentare, în funcție de aspectul radiografic, cu eficiență maximă și cu un timp scurt de examinare.
  • Softul veterinar care însoțește sistemul digital permite măsurători complexe precum: măsurarea lungimii oaselor în vederea realizării osteosintezelor cu diverse implanturi metalice, măsurarea indicilor pentru evaluarea gradului displaziei de șold sau măsurătorilor necesare în operația rupturii de ligament la câine prin diferite tehnici.

Dr. Georgian Bobe
Medic veterinar
Coordonator Clinica Veterinară Biovet

]]>
http://biovet-impex.ro/avantajele-tehnicii-radiologice-digitale-in-medicina-veterinara/feed/ 0
Megaesofagul sau dilatația esofagului http://biovet-impex.ro/megaesofagul-sau-dilatatia-esofagului/ http://biovet-impex.ro/megaesofagul-sau-dilatatia-esofagului/#respond Sun, 21 Feb 2016 08:39:46 +0000 http://biovet-impex.ro/?p=127 […]]]>

Esofagul este organul (asemănător unui tub) prin care alimentele și apa sunt transportate de la gât la stomac. Atunci când apare dilatația esofagiană (megaesofagul) tot drumul până la stomac devine dificil, iar alimentele pot fi regurgitate. Acest lucru se întâmplă datorită reducerii motilității (mișcărilor de reflex) ale esofagului.

Megaesofagul poate fi congenital și devine evident în timp scurt după înțărcare, când animalul consumă deja hrană solidă, sau poate fi dobândită mai tarziu de-a lungul vieții. Afecțiunea congenitală se datorează incompletei dezvoltări a nervilor de la acest nivel, vestea bună fiind că odată cu creșterea, dezvoltarea nervoasă se poate îmbunătăți. Astfel, prognosticul este mai favorabil pentru megaesofagul congenital decât pentru cel dobândit. Afecțiunea poate fi secundară altor boli care pot provoca disfuncții neuromusculare sau poate fi o boală idiopatică (din cauze necunoscute).

Hipotiroidismul este adesea asociat cu megaesofagul. La câinii adulți testarea devine necesară în astfel de condiții, medicația pentru tiroidă fiind insuficientă pentru rezolvarea problemei. Altă cauză comună ar fi miastenia gravis în care joncțiunea nerv-muschi este distrusă. Una dintre cauzele mai des întâlnite se referă la obstrucția esofagiană cu un obiect străin, alte cauze se referă la îngustarea canalului, cazuri de neoplazie (cancer), compresie de la mase adiacente din cavitatea toracică ca urmare a creșterii în volum a unor organe interne și care exercită presiune prin modificarea lor topografică ca exemplu fiind inima care poate crește în volum datorită unor defecte congenitale ale unor vase de sânge.

Un element valoros de diagnosticare îl reprezintă radiografierea animalului (nu este recomandată substanța de contrast administrată în prealabil – duce la inhalarea acesteia în pulmon). Totuși uneori radiografia cu substanță de contrast este singura modaliatate de a vedea această afecțiune. Aceasta ne atestă diagnosticul diferențial între o obstrucție mecanică cu un corp străin sau o pneumonie de aspirație.

Animalele afectate pot avea dificultăți în a avea o nutriție adecvată, din cauza incapacității de a transporta alimentele în tractul gastro-intestinal. Ca un efect imediat pot dezvolta pneumonie secundară, regurgitare și aspirația produselor alimentare în plămân, ducând la așa numita bronhopneumonie ab ingestis.

Megaesofagul se poate întâlni atât la câini, cât și la pisici, dar mai frecvent la câini. Câinii predispuși ereditar la aceasta boala sunt cei din rasele wirehaired fox terrier, schnauzer pitic. Alte rase frecvent afectate sunt: ciobănescul german, setter irlandez, terra nova, schar-pei, golden retriver.

Semnele care duc la suspicionarea acestei boli sunt:

  • regurgitarea de apa și alimente
  • febra, tuse, salivație
  • dificultate la înghițire, miros ihoros din gură
  • scadere în greutate, stare proastă de întreținere

Foarte importante sunt testele de diagnostic. Acestea pot include hemoleucograma completă, profil biochimic, sumar de urină, radiografie toracică.

Tratamentul pentru megaesofag este în funcție de stadiul de evoluție existent. Se pot administra medicamente care redau motilitatea gastro-intestinală, terapie cu antibiotice și lichide (mai ales în cazurile de pneumonie secundară). Pentru hranirea animalului este indicat a se folosi un amestec semilichid sau terci mai ușor de înghițit, iar poziția de hrănire optimă să fie în picioare, astfel gravitația să ajute la o mai ușoara deplasare a alimentelor spre stomac.

Este foarte important să urmați indicațiile medicului veterinar cu privire la modul de hrănire și mai ales de a reduce riscurile de aspirație a vomei în plămâni.

Dr. Antonio Radulescu

]]>
http://biovet-impex.ro/megaesofagul-sau-dilatatia-esofagului/feed/ 0
Cardiomiopatia hipertrofică la feline (CHF) http://biovet-impex.ro/cardiomiopatia-hipertrofica-la-feline-chf/ http://biovet-impex.ro/cardiomiopatia-hipertrofica-la-feline-chf/#respond Sat, 20 Feb 2016 09:15:22 +0000 http://biovet-impex.ro/?p=130 […]]]>

Cardiomiopatia hipertrofică este cea mai frecventă boală cardiacă a pisicilor și se caracterizează prin hipertrofia miocardului în special a peretelui ventricular stâng.

Boala primară are cauze necunoscute, suspectându-se totuși o mutație genetică cu caracter ereditar la anumite rase (Main Coon, Ragdol, Persana). Există și boli în care apare o CHF secundară cum ar fi hipertiroidismul, hipertensiunea arterială.

Boala se întâlnește mai des la motani de vârstă medie, dar poate fi întâlnită practic și la femele, la orice vârstă, manifestările clinice fiind legate în mod direct de gradul de hipertrofie a miocardului, din acest motiv multe dintre pisicile afectate fiind asimptomatice.

Semnele clinice sunt variate, putând consta în tahipnee, oboseală la efort, edem pulmonar, epansament pleural, cianoza, trombembolie sau alteori anorexia și apatia pot fi singurele semne de boala. Sunt întâlnite și cazuri mai rare de moarte subită în absența oricărui alt semn clinic anterior.

Multe dintre pisicile cu CHF pot fi descoperite la un consult de rutină când la ascultația cardiacă se depistează un murmur sistolic sau un sunet de “gallop” diastolic, însă nu toate pisicile afectate pot prezenta aceste zgomote cardiace. Se poate întâmpla ca, uneori, primele semne de boala să fie declanșate de stresul de “cabinet” prin prezentarea pisicii la veterinar pentru cu totul alte afecțiuni.

Diagnosticul de certitudine al bolii se pune prin coroborarea datelor furnizate de radiografia toracică, electrocardiografie și ecografia, aceasta din urmă fiind și cea mai importantă.

Tratamentul se instituie în concordanță cu gravitatea semnelor clinice și rezultatul examenelor paraclinice, recomandându-se evitarea stărilor de stres și control periodic bianual la pisicile cu CHF asimptomatic și spitalizare și tratament complex adaptat gravității în cazul celor cu semne clinice evidente.

Dr. Marian Dorobantu

]]>
http://biovet-impex.ro/cardiomiopatia-hipertrofica-la-feline-chf/feed/ 0