In cadrul clinicii veterinare Biovet puteti beneficia de cele mai sigure interventii chirurgicale in ceea ce priveste patologia la caine si pisica.

Cele mai frecvente afectiuni intalnite sunt in urma acidentelor de masina sau alte traumatisme mecanice care apar in urma caderilor de la etajele superioare ale blocurilor si pana la accidente usoare in urma unor eforturi de suprasolicitare corporala. Afectiunile sunt din cele mai diverse si anume:

Afectiuni la nivelul capului cu fracturi de mandibula, fracturi ale palatului dur (cerul gurii). Aceasta necesita instituirea unui tratament antisoc si punerea corecta a diagnosticului ce implica radiografie si chirurgie reparatorie prin realizarea de osteosinteze. In urma loviturilor la cap mai pot aparea luxatii mandibulare cu dizlocarea totala sau partiala a articulatiei temporo-mandibulare, afectiune care impune remedierea de catre medicul veterinar. Alta afectiune des intalnita este othematomul care apare in urma loviturilor puternice la nivelul urechii sau scarpinat excesiv cu scuturarea puternica a capului. In acest caz pavilionul apare inflamat si necesita interventie chirurgicala. Patologia capului mai include si defecte congenitale ale pleoapelor (entropion/ectropion), prolapsul pleoapei a treia, toate rezolvabile prin tehnica chirurgicala reparatorie.

Afectiuni la nivel cervico-toracal ce cuprind tumori de parti moi, traumatisme, infectii, corpi straini. O patologie destul de intalnita mai ales la caini este megaesofagul sau marirea esofagului cu acumulare excesiva a mancarii fara a se mai deplasa spre stomac. Si in acest caz tot medicul veterinar va poate ajuta incepand de la vizualizare radiologica pana la interventia chirurgicala.

Afectiuni ale cavitatii toracice ce cuprind o serie de traume de la cea traheala prin accidente, obstructie de corpi straini si pana la rupturi de diafragm cu mobilizarea organelor abdominale in cavitatea toracica. Clinica Biovet dispune de aparatura performanta pentru respiratie asistata inhalatorie, cat si de monitorizare cardiaca permanenta. Medicii nostri pot efectua manopere chirurgicale cu un grad de dificultate ridicat pentru toata sfera toracica si anume traheotomii, hernie de diafragma, extirpare tumori mamare si tumori ale peretelui toracic.

Afectiuni abdominale ce includ o patologie foarte diversa si anume: prezenta de corpi straini (foarte des intalnita) si la caini cat si la pisici. Aceasta afectiune necesita diagnostic radiografic cat si ecografic, dar si analize de sange ce se pot executa in clinica noastra cu cele mai performante analizoare sanguine, in vederea interventiei chirurgicale. Alte patologii care necesita interventii chirurgicale mai intalnim si la nivelul stomacului (torsiuni gastrice), intestine (necroze de corp strain, invaginatii), remedieri hernii ombilicale, evisceratii, eventratii.

Afectiuni ce necesita chirurgie ortopedica si anume osteosinteze in caz de fracturi. Acestea pot aparea in urma accidentelor de masina sau loviturilor involuntare mai ales la animalele in varsta. Dintre cele mai comune traumatisme enumaram fracturile de femur, tibie, bazin, oase tarsiene, avulsii de cap femural, luxatii prin desirarea sau ruperea ligamentelor laterale sau/si ligamentului incrucisat. Orice schiopatura aparuta brusc trebuie sa atraga atentia proprietarului si  se impune vizita la medicul veterinar. Toate aceste traume pot fi tratate si rezolvate chirurgical de catre medicii nostri care dispun de materiale de sinteza de cea mai buna calitate. In faza premergatoare eventulaei interventii chirurgicale si pana la stabilirea unui diagnostic corect, clinica Biovet dispune de aparatura necesara pentru aceasta si anume radiograf digital si analizor de sange de ultima generatie.

08-chirurgie

instrumentar-2

extirpare-tumora-mamara

corpi-straini-gastrici