Una dintre cele mai frecvente afectiuni care apar la animalele de companie sunt cele dentare. Ca si la om, animalele pot face tartru, carii. Orice tartru depus duce la retractie gingivala, sangerari, carii. Toate aceste afectiuni duc in final la pierderea danturii. In clinica veterinara Biovet dispunem de aparatura performanta pentru detartraj, cu posibilitatea efectuarii periajelor de intretinere cu pasta abraziva special conceputa pentru a reda stralucirea dintilor fara a afecta smaltul acestora.

Serviciile stomatologice efectuate in cadrul clinicii veterinare Biovet includ pe langa detartraje si extractii,tratamente gingivale, reconstructie dentara in functie de gravitate si ablatia de tumori (epulis) de la nivel gingival.

Pentru intretinearea danturii, farmacia clinicii dispune de periute de dinti si pasta special concepute pentru igiena dentara a animalutului dumneavoastra, dar si dieta speciala pentru indepartarea si prevenirea aparitiei tartrului. De retinut ar fi si faptul ca doua vizite pe an la medical veterinar pot preveni multe afectiuni dentare, dar si cardiace, provocate de carii si tartru.

detartraj-profesional

placa-de-tartru

aspect-post-detartraj