Ortopedie

Ortopedie

Clinica Veterinară Biovet vă oferă cele mai avansate tehnici în managementul afecțiunilor ortopedice. Intervențiile chirurgicale sunt realizate cu maximă atenție și profesionalism. Folosim materiale de ultimă generație si tehnici adaptate fiecărei situații cu care ne confruntăm.

Tehnici utilizate:

Remedierea fracturilor (osteosinteze)

În funcție de localizarea și severitatea fracturii, există diferite tehnici de fixare a oaselor fracturate. Decizia privind intervenția chirurgicală se bazează pe metoda care va oferi cel mai bun prognostic pentru o recuperare cât mai rapidă a funcției membrului afectat. Principale metode de fixare includ plăci și șuruburi, broșe, tije sau cerclaje. Indiferent de metodele pe care le folosim pentru a reda pacientului nostru mobilitatea, ne impunem să respectam principiile chirurgiei minim invazive.

Tripla osteotomie pelvină (TPO)

Reprezintă procedura pe care o recomandăm în stadiile incipiente ale displaziei de șold, pentru a preveni distrugerea articulației șoldului la pacienții cu această afecțiune. Displazia de șold se caracterizează printr-o dezvoltare anormală a articulației coxo-femurale, obiectivul intervenției chirurgicale fiind schimbarea orientării articulației, pentru a obține o stabilitate mai ridicată a acesteia.

Avansarea tuberozității tibiale (TTA)

Ruptura ligamentului cruciat anterior este o afecțiune ortopedică întâlnită frecvent la animalele de companie. Utilizăm cea mai eficientă tehnică în managementul chirurgical al acestei afecțiuni, (tehnica TTA) pentru a restabili funcționalitatea articulației genunchiului prin schimbarea biomecanicii acesteia. Avantajele avansării tuberozității tibiale sunt : vindecare rapidă, risc scăzut de infecție, tehnică chirurgicală simplificată, metodă mai puțin invazivă, reducerea leziunilor vasculare, timp operator mai scurt.

Transpoziția tuberozității tibiale

Luxația congenitală de patelă (rotulă) este o afecțiune specifică raselor de talie mică, dar poate fi întâlnită și la câinii de talie mare și pisici. Tehnica folosită constă în corectarea chirurgicală a aliniamentului patelei (rotulei) prin osteotomia (tăierea) crestei tibiale și repoziționarea acesteia, astfel încât articulația să funcționeze corespunzător.

Clinica-Veterinara-Biovet-Ortopedie-Poza-1-compressorClinica-Veterinara-Biovet-Ortopedie-Poza-2-Aspect-post-operator-compressor

De asemenea, în Clinica Veterinară Biovet puteți beneficia de tratament conservativ al osteoartritei, coxatrozei, gonartrozei, tratamentul entorselor, întinderilor musculare (medicamentos și terapie laser).