Stomatologie

Stomatologie

Una dintre cele mai frecvente afecțiuni care apar la animalele de companie sunt cele dentare. Ca și la om, animalele pot face tartru, carii.

Orice tartru depus duce la retracție gingivală, sângerări, carii. Toate aceste afecțiuni duc în final la pierderea danturii.

În clinica veterinară Biovet dispunem de aparatură performantă pentru detartraj, cu posibilitatea efectuarii periajelor de întreținere cu pasta abrazivă special concepută pentru a reda stralucirea dinților fără a afecta smalțul acestora.

Serviciile stomatologice efectuate în cadrul clinicii veterinare Biovet includ pe lângă detartraje și extracții,tratamente gingivale, reconstrucție dentară în funcție de gravitate și ablatia de tumori (epulis) de la nivel gingival.

Pentru întreținearea danturii, farmacia clinicii dispune de periuțe de dinți și pastă special concepute pentru igiena dentară a animaluțului dumneavoastră, dar și dietă specială pentru îndepărtarea ți prevenirea apariției tartrului.

De reținut ar fi și faptul că două vizite pe an la medical veterinar pot preveni multe afecțiuni dentare, dar și cardiace, provocate de carii și tartru.