gemoterapia
Gemoterapia este chiar forța naturii
October 24, 2022
Rolul gemoterapiei în tratamentul homeopat
November 2, 2022
gemoterapia
Gemoterapia este chiar forța naturii
October 24, 2022
Rolul gemoterapiei în tratamentul homeopat
November 2, 2022
Afișează tot

Gemoterapie cu muguri de Brad

muguri de brad

Copacul Vieții – Axis mundi, reprezintă metaforic viața în sine, leagă macrocosmosul de microcosmos, simbolizează regenerarea și nemurirea, iar fiecare popor își are propria reprezentare: pentru poporul român, Arborele Cosmic este Bradul, copac totem, care simbolizează viața veșnică, tinerețea, vigoarea, mândria, curajul, verticalitatea.

Rahitism, întârziere în creștere, carie dentară

În Gemoterapie, mugurii, preparați în stare proaspătă, ca extract gemoterapic (macerat glicerinic), au acțiune de reglare a metabolismului fosfo-calcic, favorizând fixarea calciului în oase, în caz de rahitism, întârzieri în creșterea staturo-ponderală a copiilor, însoțită de anemie (Bradul stimulează eritropoieza – formarea globulelor roșii), ameliorează durerile de creștere și împiedică apariția cariilor dentare.

Vicii de postură

L-am utilizat în practica medicală cu succes și pentru adolescenții care prezentau vicii de postură a coloanei vertebrale (scolioză, cifoză), atunci când copilul a crescut prea mult și rapid, comparativ cu vârsta sa. Are acțiune importantă de refacere a țesutului osos, post fracturi, indiferent de vârstă. În toate cazurile menționate, se recomandă asocierea cu Extractul din muguri de Mesteacăn argintiu, care îi amplifică acțiunea.

Osteoporoză

Pentru vârstnici, Extractul gemoterapic din muguri de Brad acționează eficient în osteoporoză (alături de Extractul din mlădițe de Sequoia, Extractul din mlădițe de Merișor și Extractul din mlădițe de Mur), în cure de 2 luni, repetate după 2-3 săptămâni de pauză, cu ameliorarea evidentă a analizei de Osteodensitometrie. De asemenea, va fi ameliorată și starea generală a persoanei, aceasta având mai multă vigoare fizică, dar și psihică.

Parodontoză

Este afecțiunea care se manifestă prin deteriorarea structurilor care susțin și fixează dinții la nivelul osului și care duce în timp la pierderea acestora și nu are un tratament specific. Parodontoza este ajutată în mod evident prin administrarea extractelor gemoterapice din muguri de Brad, muguri de Stejar și muguri de Mesteacăn pufos, în cure de 3 luni, 2 cure pe an.

Afecțiuni respiratorii

Principala acțiune a mugurilor de Brad în gemoterapie este pentru toate perturbările metabolismului fosfo-calcic, dar pentru copii acțiunea sa se exercită și în caz de vegetații adenoide (polipi), amigdale hipertrofice, fiind recomandat in cure de 2-3 luni, pentru resorbția țesuturilor inflamate.

Trebuie să menționez diferența care trebuie făcută față de siropul sau alte produse fitoterapice din muguri de Brad (muguri uscați – nu muguri proaspeți, cum se folosesc în gemoterapie), preparate cunoscute în special pentru proprietățile balsamice ale Bradului, cu recomandare în infecțiile aparatului respirator, în special cele care evoluează cu tuse.

Extractul gemoterapic din muguri de Brad a fost mereu de real folos, atât pentru pacienții mei, copii, ca să crească sănătoși, puternici, “verticali”, iar pentru vârstnici ca să își păstreze vigoarea, forța, sănătatea și bucuria de a trăi.

Cel mai simplu mod de a vă convinge de aceste adevăruri este să încercați…sunt sigură că nu dezamăgesc pe nimeni dintre cei care cred în natură și în forța ei vindecătoare.

Dr. Simona Nițu
Președinte al Asociației Române de Gemoterapie și Homeopatie
Articol preluat de pe www.gemoterapie.ro